на живо

Мексиканската вълна мина и през Южна Корея (ГАЛЕРИЯ)

"Ацтеките" гледат към осминафиналите, приближаваме се до сблъсък Германия - Бразилия

Мексико записа втора победа на Мондиал 2018. След като спечели с 1:0 срещу Германия, днес тимът на Хуан Карлос Осорио се наложи с 2:1 над аутсайдера в група "F" Южна Корея.

Така "ацтеките" са с пълен актив от 6 точки и гледат към осминафиналите. Успехът за Мексико увеличава шансовете за сблъсък между Германия и Бразилия в началото на директните елиминации, ако Бундестимът остане втори, а Селесао завърши на първа позиция в своята група.

Математически обаче все още има възможност Германия да спечели своята група, а Мексико да отпадне.

Снимка: Reuters

В Ростов мексиканците притиснаха съперника още в началото на срещата, търсейки бързо попадение. Азиатците обаче се бранеха умело, а опасна тяхна контраакция можеше да бъде превърната в гол, но Лий Вон бе блокиран от Ирвинг Лосано в последния момент.

В средата на първата част корейците на два пъти поизпотиха стража Очоа, но само две минути по-късно напрегнато стана и пред другата врата. Защитникът Ян Хюн Соо игра с ръка в пеналта и за "ацтеките" бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Карлос Вела, който даде аванс на своите.

Снимка: Reuters

След половин час игра звездата в състава на Тае Йонг Шин - Хьон Мин Сон стреля силно от пряк свободен удар, но топката прелетя над гредата.

Мексиканците доминираха през втората част, а в 56-ата минута стражът на Южна Корея Чо се отличи с блестящо спасяване след шут на Андрес Гуардадо.

В 66-ата минута обаче той нямаше какво да направи. Хавиер Ернандес - Чичарито се освободи в наказателното поле и отбеляза за 2:0. За опитния нападател това е гол №50 с националната фланелка.

В третата минута от добавеното време Хьон Мин Сон се разписа с хубав удар. Страхотното попадение на играещия за "Тотнъм" нападател обаче се оказа само почетно, за повече нямаше време.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

stat1

Тагове:

световно 2018