на живо

Меле в центъра на Брюксел преди Андерлехт - Тотнъм

Мачът може да гледате тази вечер по bTV Action

starsport

Масов бой си спретнаха феновете на Андерлехт и Тотнъм преди срещата между двата отбора от груповата фаза на турнира Лига Европа. Инцидентът се случил около полунощ в бар в центъра на Брюксел, където агитките на гостите и домакините се засекли.

Според фенове на "шпорите", 50 човека от тях са пиели бира мирно и кротко в бара, когато около 100 човека, привърженици на Андерлехт, са ги нападнали. В настъпилото меле, което е продължило над 20 минути, са изпочупени редица прозорци, маси, столове, както и всякаква друга посуда в заведението.

Представители на лондончани заявиха, че нападението над тях е било планирано, но от полицията в Белгия съобщиха, че се работи по версия, в която именно привържениците на Тотнъм са виновни за безредиците. Властите в белгийската столица отказаха да дадат подробности дали има задържани, но паспортните данни на всички англичани, които са присъствали на мястото, са събрани.

Въпреки безредиците се очаква 26-хилядният стадион "Констант Ванден Щок" да бъде пълен, а по трибуните да има 1300 запалянковци на Тотнъм.

Срещата може да наблюдавате на живо от 20:00 часа по bTV Action. Коментарното студио преди двубоя започва половин час по-рано.