на живо

Мениджърът на Джошуа: Мисията на Поветкин е да победи Великобритания

Това не е само лична битка. Зад него стои дори руското правителство., заяви Еди Хърн

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че предстоящият мач между британеца и руснака Александър Поветкин няма да е обикновен. Според Хърн за съперника на Джошуа двубоят не е лична битка, а възможност да донесе на Русия победа над Великобритания. Притесненията на промоутъра идват заради политическото напрежение между двете страни след случая "Скрипал".

"Поветкин има не само своя отбор, но също и страната си, смея да кажа, че правителството стои зад него. Всички те са въвлечени. Това е като мисия за тях - да победят Великобритания и руснак да стане световен шампион в тежката категория. Поветкин и екипът му знаят колко важно е това за тях и за цялата нация. Това не е само лична битка, нещо много по-голямо е", каза Еди Хърн.

"Президентът Путин определено е голям спортен фен. Той също е фен на Александър и помага с много неща", коментира агентът на Поветкин - Вадим Корнилов.

Хърн обаче вярва, че Джошуа няма да се повлияе от англо-руския конфликт:

"Антъни не обръща внимание на нещата, които се случват около него. Той просто е концентриран в тренировките си с Роб Маккракън. Това ще бъде наистина страхотна битка, макар хората във Великобритания да не осъзнават нейната значимост. Обичайната аудитория не познава добре Поветкин. Той не говори английски и нямаше как да влезе в “закачка” с Антъни по време на пресконференцията"

Джошуа и Поветкин ще се изправят един срещу друг следващата събота от 22 ч. в галавечер на митичния "Уембли" в Лондон.

Тагове:

@