на живо

Еди Хърн: Джошуа не планира мач с Кобрата

Според промоутъра, при победа срещу Анди Руис британецът ще се боксира с Дионтей Уайлдър

Reuters

Антъни Джошуа не планира двубой срещу Кубрат Пулев в близкото бъдеще, обяви промоутърът на британеца Еди Хърн.

Ако Джошуа спечели реванша с Анди Руис на 7 декември и си върне световните титли, то тогава следващата му битка щяла да е с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. Това означава, че той ще оваканти титлата на IBF, за която задължителен претендент е Кобрата.

По регламент Пулев трябва да се бие за пояса с победителя от сблъсъкa в Саудитска Арабия до 31 май 2020 г.

"Имаме договор с организаторите в Саудитска Арабия и мисля, че те ще натиснат за това следващият мач на Антъни да е с Дионтей Уайлдър. Те искат двубой от такова естество. Без да се отнасям пренебрежително към Пулев и щаба му, но не можем да кажем: "Нека Джошуа се бие просто с някого и да го доведем в Саудитска Арабия". Мисля, че мач с Уайлдър има по-голям шанс за Саудитска Арабия", заяви Хърн.

"Скоро ще станат две години, откакто Антъни не се е бил в Англия. Евентуален мач с Пулев по-скоро би се провел там някога. Естествено, винаги остава тръпката от нов бой в "Медисън Скуеър Гардън", въпреки лошия спомен. Той просто трябва да се върне там. Но първо нека победи в събота", завърши мениджърът на Джошуа.

В събота, 7 декември, Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в реванш за четири от петте световни титли в тежка категория. През юни мексиканецът поднесе една от най-големите изненади в историята на бокса, нанасяйки първо поражение на британеца.