на живо

Мениджърът Жейнов: Трансферната политика на Левски е странна (ВИДЕО)

Той разкри пред bTV факти за трансферите, осъществени от "сините" в последните години

bTV

Футболният мениджър Николай Жейнов разказа пред bTV за отношенията си с Левски. Той разкри подроности около няколко трансфера на "сините", настоявайки футболната общественост в България сама да направи изводите.

"Начинът на избиране на футболисти, начинът на осъществяване на определени сделки лично за мен е малко странен. Искам да изложа факти, които обществеността сама да съди. Франсис Нар два месеца преди да дойде в Левски се предлагаше на всички агенти сам, като свободен агент. Казваше, че на Нова година ще излезе като свободен агент и очакваше заплата не повече от 5000 евро, тъй като мисля, че той 3500 получаваше в Чехия. Нямаше агент, изтичаше му договора, имаше проблем с ръководството, имаше проблем с феновете и треньора, не го допускаха до първия отбор. Тези неща са леснопроверими в Чехия в пресата. След това футболистът, понеже е много щастлив, си преподписва договора. Поради каква причина? И се явява след това Левски да поиска трансфер. Ако ти искаш и милееш за отбора си, защо не подписа с него, като свободен агент, с дата 1 юли?", разказа Жейнов и разкри, че сумата за привличането на Нар е била около 200 000 евро.

"Много интересен случай имаше преди години с един футболист на Левски - Бистрон, централен защитник. Мисля, че 500 000 евро беше трансферната му сума и 250 000 евро искаха заплата. Тодор Батков бе готов да плати тези пари. Като отидох и се срещнах с футболиста, мисля, че 300 000 евро бе трансферната сума и на 120 000 евро падна заплатата. След това имах около десет човека в България - хейтъри, но спестих около 300 000 евро на клуба", разкри за един от предишните си трансфери мениджъра.

Какво още каза Жейнов за футболистите, които е предложил на Левски и работата на скаутите на "сините", може да видите във видеото: