на живо

Меси беснее в тунела след загубата от "Сити"

Съперников футболист провокира гнева на аржентинеца

Getty Images

Звездата на "Барселона" Лионел Меси едва не се сби с играч на "Манчестър Сити" в тунела след мача между двата отбора във вторник, пише испанското издание "Мундо Депортиво".

Аржентинецът откри резултата в полза на каталунците, но "гражданите" успяха да направят пълен обрат и да спечелят с 3:1 срещата от груповата фаза на Шампионска лига.

След мача играч на домакините, чието име не се споменава, отправя обидни реплики към Меси на път за съблекалните. Това ядосва аржентинеца и той от своя страна нарича провокатора си "глупак".

Нападателят на "Барса" дори прави опит да влезе в съблекалнята на "гражданите" и да търси саморазправа с въпросния футболист, но е спрян от своя съотборник в националния отбор на Аржентина Серхио Агуеро.

Снимка: Getty Images

Въпреки загубата на каталунците Меси продължава да чупи рекорди. Той отбеляза 54-то попадение в групите на най-престижния клубен турнир, с което подобри досегашното върхово постижение от 53 гола на шесткратния шампион на Испания с "Реал" Мадрид - Раул Гонсалес Бланко.

Също така двубоят с "гражданите" бе юбилеен за аржентинеца. Той записа своя мач номер 100 като титуляр в Шампионската лига.

Освен това, в турнира на богатите, английските тимове са под постоянен обстрел от страна на Лео Меси, който има 16 гола в 14 мача срещу отбори от Острова.