на живо

Меси и Барса са отличниците на годината (ВИДЕО)

Globe Soccer Awards бяха раздадени на церемония в Обединените арабски емирства

Лионел Меси грабна приза за Играч №1 на годината на церемонията Globe Soccer Awards в Дубай. Той победи във финалното гласуване големия си съперник Кристиано Роналдо и Джанлуиджи Буфон. Награждаването се провежда за десета поредна година.

"Винаги е приятно да получаваш признание. Въпреки че най-важно е представянето на отбора като цяло, е хубаво да получаваш и индивидуални награди, така че съм щастлив, оценявам го и се радвам, че съм тук. Трудно е да определя един момент, който да се откроява тази година. Спечелихме почти всичко, за което се борихме. Цялата година за Барселона бе невероятна", заяви аржентинецът при получаването на приза.

Именно неговият клубен отбор Барселона пък бе избран за Отбор №1, а наградата за най-добър футболен ръководител отиде при президентът на тима Джосеп Мария Бартомеу.

Марк Вилмотс стана Треньор на годината, след изявите на Белгия в квалификациите. За най-добър футболен агент беше обявен Жорже Мендеш.

Две награди отидоха в посока Ню Йорк. Футболистите на местния отбор Франк Лампард и Андреа Пирло печелиха в категорията за принос към футбола.