на живо

Меси и Роналдо блестят в последните си мачове

Барса обърна Атлетико (Мадрид). Реал се разправи лесно с Еспаньол

Лионел Меси и Кристиано Роналдо се превърнаха в герои за Барселона и Реал (Мадрид) в последните мачове на клубовете си в Испания.

На стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид Барселона постигна трудна победа над Атлетико с 2:1. Фернандо Торес откри за мадридчани в 51-та минута след шут в далечния ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген. Отговорът на каталунците не закъсня. В 55-ата минута Неймар реализира прекрасен гол от пряк свободен удар. Топката прехвърли стената, а за Облак не остана време за реакция. Лионел Меси влезе в игра в 60-та минута, а 17 по-късно с негово попадение Барса достигна до победата.

Снимка: Getty Images

Другият испански гранд Реал (Мадрид) не остави съмнения за високата си класа, побеждавайки с категоричното 6:0 отбора на Еспоньол. Основният конкурент на Меси за всички индивидуални отличия през последните сезони - Кристиано Роналдо, се отчете с цели пет попадения за "белите".С това свое постижение португалецът изпревари Раул по брой попадения за мадридчани в Примера дивисион.

Снимка: Getty Images

В 28-та минута Еспаньол вече падаше с 0:4, след като Роналдо се разписа в 7, 17 и 19 минута, а Карим Бензема прати топката в мрежата на Пау Лопес само веднъж. Другите попадения бяха отбелязани през второто попадение и бяха записани на сметката на португалската звезда.

Снимка: Getty Images

Въпреки впечатляващата победа, Реал изостава с 2 точки от лидера Барса във временното класиране.