на живо

Меси и Роналдо в страстна целувка в Барселона

Артистът Tvboy скандализира със своята творба "Любовта е сляпа"

tvboy.it

Лионел Меси и Кристиано Роналдо - две от звездите на съвременния футбол, докарали своите фенове до вражда, се целуват страстно на улица в Барселона. Двамата са облечени в клубните си екипи, а аржентинецът е пристигнал на срещата с роза. 

Това не е сцена от научно-фантастичен филм, а истински... графит. Творбата се появи на фасадата на сграда в близост до площад "Каталуния" в испанския град и е дело на уличния артист Tvboy. Той е изобразил двамата футболисти в реален ръст и за това на Меси (висок 170 см) му се налага да се надигне на пръсти, за да достигне Роналдо (184 см). 

Творбата се появи дни преди поредното издание на "Ел Класико" - мачът между "Реал" и "Барселона". Той ще се изиграе на 23 април. Tvboy е избрал да кръсти своята рисунка с многозначителното име... "Любовта е сляпа".

Творецът разкрива, че заради ограниченията за рисуване по сградите в Барселона, той използва... хартия, на която да рисува, а след това да залепи върху фасадата. За да избегне солените глоби пък той действа през нощта. 

Реакции от Меси и Роналдо по повод графита все още няма. Двамата обаче ще бъдат следени изкъсо по време на срещата между "Реал" и "Барса" в неделя.