на живо

Меси - играчът за финалите, без когото "Барселона" не може (ВИДЕО)

Аржентинецът е пропуснал само 3 спора за трофей в последните 15 години

Феновете на "Барселона" са в нервно очакване на новини относно възстановяването на Меси от контузията, която заплашва да го остави извън стартовата единайсеторка за утрешния финал в Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао (21:30 ч., bTV Action).

Голмайсторът на каталунците пропусна полуфиналния сблъсък с "Реал Сосиедад", а в неговото отсъствие тимът на Роналд Куман се нуждаеше от продължения и дузпи, за да отстрани баските.

В исторически план Меси е човекът за финалите в "Барселона" със своите 29 гола в 27 такива битки, 21 от които спечелени.

Трябва да върнем лентата назад чак до 2006 г., когато геният от Росарио за последно пропусна спор за трофей. Тогава звездата на "блаугранас" бе измъчван от контузия и не игра във финала на Световното клубно първенство срещу бразилския "Интернасионал", загубен с 0:1.

Той не взе участие и в двата мача с "Бетис" за Суперкупата на Испания през същия сезон (3:0 и 1:2), както и във финала на Шампионската лига срещу "Арсенал" (2:1). Ла Пулга игра само в една от двете битки с "Атлетик" Билбао за Суперкупата на Испания през 2009 г., а на следващата влезе като резерва в края на първия финален мач срещу "Севиля" (1:3).

В последните 15 години Меси е пропуснал само 3 финала за "Барселона".

За привържениците на каталунския гранд е почти немислимо аржентинецът да не поведе тима в толкова важен двубой. Звездата на "блаугранас" е на терена при върхове и падения, което би превърнало неделния мач с "Атлетик" за Суперкупата на страната в странен.

Меси е специалистът по финалите, от когото "Барселона" се нуждае и всички, обичащи клуба ще стискат палци той да бъде на линия.

А дали "Барселона" ще спечели Суперкупата на Испания за 14-ти път или "Атлетик" Билбао ще запише едва третия си триумф в турнира - разберете утре от 21:30 ч. по bTV Аction.