на живо

Меси измъкна "Барса" за 30 минути

Аржентинецът влезе като резерва и донесе успеха с 3:1 над "Леганес"

Getty Images

"Барселона" победи гостуващия "Леганес" с 3:1 в мач от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. С основна заслуга за успеха бе звездата на каталунците Лионел Меси. Аржентинецът влезе като резерва в 64-ата минута при резултат 1:1, имаше участие във втория и вкара третия гол за "блаугранас".

На "Камп Ноу" шампионите доминираха през първата част и поведоха в 32-ата минута чрез Усман Дембеле, възползвал се от пас на Жорди Алба.

"Леганес" обаче изненадващо изравни след почивката. В 57-ата минута точен бе датският национал Мартин Брайтуайт. Само 7 минути по-късно Ернесто Валверде пусна в игра Лионел Меси.

Снимка: Getty Images

В 71-ата минута вратарят на гостите Пичу Куеляр изби силен шут на Меси, но притичалият Луис Суарес се разписа с добавка. При попадението уругваецът удари с коляно стража на "Леганес", който обаче не бе овладял топката в този момент. След намеса на системата за видеоповторения (VAR) голът бе зачетен.

Снимка: Getty Images

Оставащите минути преминаха под диктовката на каталунците и те направиха резултата 3:1 във втората минута от добавеното време. Точка на спора сложи Меси. За него това бе гол №18 от началото на сезона и 401-ви в Примера дивисион.

Така "Барселона" е лидер с 46 точки, 5 пред втория "Атлетико" Мадрид и 10 пред "Реал" Мадрид. "Леганес" заема 14-ата позиция с 22 пункта.

През седмицата на каталунците предстои гостуване на "Севиля" в първия четвъртфинал между двата тима от турнира за Купата на краля. Двубоят е в сряда (23 януари) от 22:30 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

Тагове:

@