на живо

Меси на върха по асистенции след победата над "Жирона"

"Барса" разгроми съперника си с 6:1

Getty Images

"Барселона" разби с 6:1 "Жирона" в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. Порту изненадващо даде аванс на гостите още 3-ата минута, но домакините отговориха с голове на Луис Суарес (5, 44 и 76), Лионел Меси (30 и 37) и Филипе Коутиньо (66).

С две асистенции аржентинската звезда на каталунците вече е на първо място по този показател в историята на Примера - 148. Преди това лидерската позиция се държеше от легендата на "Реал" Мадрид - Мичел.

В 3-ата минута Порту се възползва от несигурна игра на защитата на Барселона и откри резултата.
Само 120 секунди по-късно Луис суарес изравни. Бускетс намери Меси, а той изведе уругваеца, който, останал сам срещу вратаря Ясин Буну, не сгреши.

Снимка: Getty Images

В 30-ата минута Лионел Меси надигра два защитници на Жирона и прати топката в мрежата за 2:1. Аржентинецът направи 3:1 в 37-ата минута след красиво изпълнение на пряк свободен удар. 

В 44-ата минута Меси пусна извеждащ пас към Коутиньо, който отклони към Суарес, а той прати топката в празната врата.

През вторите 45 минути "Барселона" продължи с неспирните атаки към вратата на Жирона. След куп пропуски в 66-ата минута Луис Суарес подаде към Коутиньо и той с удар в далечния ъгъл направи 5:1.

В 76-ата минута Ракитич изведе Дембеле отдясно, той центрира към Суарес, който без проблем стигна до своя хеттрик в срещата.

"Барселона" записа 32-и пореден мач без поражение в Ла Лига и пишат нова история. Футболистите на Ернесто Валверде са лидер в класирането с актив от 65 точки, а "Жирона" е 9-ти с 34 пункта.