на живо

Меси остава в "Барселона" до 2023 г.?

Остава само аржентинецът да подпише новия си договор

Reuters

Футболните мачове през сезон 2020/2021 приключиха. Време е за трансферни саги. Един въпрос продължава да тормози феновете от миналото лято: Ще остане ли Лионел Меси в "Барселона"?

Според испанското радио "Кардена", феновете на каталунците могат да си отдъхнат - Меси се е съгласил да остане на "Камп Ноу" за още 2 години - до лятото на 2023 г. 

Снимка: Reuters

Потвърждение на новината все още няма нито от клуба, нито от футболиста. Журналистът Мигел Рико съобщава, че договорът е готов, остава само аржентинецът да положи подпис. 

Преди година Меси изрази желание да напусне единствения клуб, за който е играл на професионално ниво. Тогава от ръководството не му позволиха да се възползва от клаузата, която го освобождава от трансферна такса. За това аржентинецът остана в "Барса". 

Очакванията бяха, че той ще подпише с "Пари Сен Жермен" или "Манчестър Сити", но явно каталунците са го убедили да остане. През 2023 г. Меси ще бъде на 36 години и ще запише своята 19-та година в първия тим на каталунците. С "Барса" той успя да спечели 35 трофея, в това число 4 пъти Шампионска лига и 10 пъти титлата на Испания.

Снимка: Getty Images

Смята се, че везните в полза на нов договор между аржентинеца и клуба е наклонило решението за привличането на "Камп Ноу" на Серхио Агуеро. Двамата с Меси са добри приятели.