на живо

Гол на Меси номер 1 в Европа за сезона (ВИДЕО)

bTV Action предава пряко награждаването на призьорите

Getty Images/Guliver Photos

Аржентинската звезда на "Барселона" Лионел Меси спечели приза за Гол на сезона в класацията на УЕФА.

Попадението му срещу "Рома" от груповата фаза на Шампионската лига събра 34% от гласовете на потребителите на сайта на футболната централа.

На второ място с 13% се нареди голът на португалеца Рикардиньо срещу Сърбия от европейското първенство по футзал. Третото място с 11% е за швейцарския национал Джердан Шакири.

Унгарският вратар Габор Кирали направи Спасяването на сезона. Изявата му срещу Белгия на европейското първенство във Франция събра 35% от гласовете на феновете.

Руският национал Игор Акинфеев остана на второ място с 14%, а тройката затваря Джанлуиджи Буфон също с 14%.


Страна ясен и Отборът на сезона. 

В него доминират футболистите на "Барселона" - те са цели 5: Дани Алвеш, Лионел Меси, Жерар Пике, Андрес Иниеста и Неймар. 

Другият испански гранд - "Реал" Мадрид има трима представители: Хамес Родригес, Кристиано Роналдо и Серхио Рамос.

Немският шампион "Байерн" Мюнхен има двама футболисти в престижната класация - Мануел Нойер и Давид Алаба, а единайсеторката се затваря от бившия футболист на "Ювентус" Пол Погба.

Призьорите ще получат наградите си тази вечер по време на церемонията по теглене на жребия за групите на Шампионска лига, където ще станат ясни и съперниците на "Лудогорец".

Кулминацията на вечерта ще бъде избирането на Играч на сезона. Претендентите за статуетката са Кристиано Роналдо, Антоан Гризман и Гарет Бейл.

Церемонията започва от 19:00 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на bTV Action.