на живо

Меси прибира 555 млн. евро от последния си договор с "Барса"

"Ел Мундо" публикува контракта между аржентинеца и каталунците, подписан през 2017 г.

Reuters

Авторитетното испанско издание "Ел Мундо" публикува последния договор между Лионел Меси и "Барселона" и разбуни духовете във футболния свят.

Материал със заглавие "Договорът, който разруши "Барселона" показва подробности от последния подписан контракт между двете страни през 2017 г. Според документа, за четирите години на договора аржентинският нападател ще получи 555 милиона евро.

Други 115 милиона евро са платени на нападателя като бонус за подписването му.

33-годишният Меси получава и 78 млн. евро за лоялност към каталунците. Договорът му изтича през юни, а от 1 януари рекордьорът по голове за "Барса" вече може да преговаря за трансфер с клубове извън Испания.

През летния трансферен прозорец на 2020 г. Меси опита да напусне "Барселона", възползвайки се от клауза в договора си, но след това си промени мнението. Напоследък все по-усилено се говори за интерес към него от "Манчестър Сити", ПСЖ и дори "Интер".

Няколко часа след появяването на статията, от "Барселона" излязоха със съобщение на сайта си, в което заявиха намерение да съдят "Ел Мундо".

"Договорът, подписан между "Барселона" и Меси, е частен документ, подчиняващ се на принципа на поверителност между страните.

"Барселона" категорично отрича каквото и да било участие в публикуването на този документ и ще предприеме подходящи правни действия срещу "Ел Мундо" за евентуални щети, които могат да възникнат от тази публикация.

"Барселона" изразява безусловната си подкрепа за Меси и се противопоставя на всякакви опити за дискредитиране на неговия имидж, както и за разрушаване на отношенията му с клуба, в който стана най-добрият играч в света и в историята на футбола", пише в изявлението на каталунците.

Снимка: Reuters

През този сезон носителят на шест награди "Златна топка" има 15 гола и 6 асистенции в 23 мача. В сряда (3 февруари) "Барселона" гостува на "Гранада" в мач от 1/4-финалите за Купата на краля, който може да гледате на живо по bTV Action от 22 ч.