на живо

Меси повежда "Барселона" към 11-и пореден четвъртфинал за Купата на краля

Аржентинецът се завръща срещу "Райо Валекано" след наказание - тази вечер от 22:00 ч., по bTV Action

"Барселона" гостува на "Райо Валекано" в преследване на 11-о поредно класиране за четвъртфиналите на Купата на краля. В състава на каталунците се завръща капитанът Лионел Меси, изтърпял два мача наказание заради директния червен картон, който получи във финала за Суперкупата на Испания, загубен с 2:4 от "Атлетик" Билбао.

В негово отсъствие вицешампионите се измъчиха с третодивизионния "Корнея" в 1/16-финалите за Купата на краля, но все пак продължиха напред след продължения.

Снимка: Getty Images

Сега на пътя им застава "Райо Валекано" - един от фаворитите за промоция в Сегунда дивисион. "Пчеличките" бяха в серия от 6 поредни победи до миналата събота, когато отстъпиха с 1:3 на "Майорка". Тимът на Андони Ираола е на 8 точки от топ 2 в дивизията и мечтае за връщане в елита, където за последно игра през сезон 2018/19.

През настоящата кампания "Райо" преодоля последователно "Теруел" (3:2), "Аро" (3:1) и "Елче" (2:0), за да си осигури среща с "Барселона". Последният път, в който отборът от "Вайекас" стигна до осминафиналите - през 2002 г., бе елиминиран от "Реал" Мадрид.

Тимът на "Барселона" навлиза във форма и може да се упове на статистиката. Каталунският гранд не е отпадал в тази фаза на турнира от 2009/10, а за последно загуби от представител на долните дивизии през вече далечната 2004 г., когато бе шокиран от "Граменет" (0:1).

"Блаугранас" се намират в серия от 13 поредни победи срещу "Райо Валекано", при които са отбелязали цели 56 гола. Меси пък има 10 попадения в последните си 17 двубоя с "пчеличките".

Ще поднесе ли "Райо" изненадата, слагайки край на кошмара срещу "Барселона", или каталунският гранд ще продължи към четвъртфиналите - разберете тази вечер от 22:00 ч., пряко по bTV Action.

По същото време по RING можете да проследите двубоя "Алмерия" - "Осасуна". Футболната ни програма стартира още в 20:00 ч. по bTV Action с вълнуващия сблъсък между елитните "Севиля" и "Валенсия".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com