на живо

Меси прекрати преговорите за нов договор с "Барса"

Контрактът на аржентинската звезда изтича през 2021 г.

Reuters

Ще продължи ли Лионел Меси да играе в "Барселона"? Този въпрос се появява в кошмарите на всички фенове на каталунците, особено след като от радио "Кадена Сер" съобщиха, че аржентинецът е прекратил преговорите за подновяване на договора си с тима. 

Настоящият контракт на Меси с "Барса" изтича през лятото на 2021 г. От клуба предприеха действия и поканиха аржентинеца и баща му, който изпълнява ролята на агент, на разговори. Само че футболистът е отказал.

Снимка: Reuters

Според радиото, Меси е ядосан, че от клуба са позволили в медийното пространство да изтекат информации, че той стои в основата на последната треньорска рокада, когато беше уволнен Ернесто Валверде. На негово място застана Кике Сетиен. След последното равенство на "Барса" в първенството - 2:2 с "Атлетико" Мадрид, което позволи на "вечния враг" "Реал" Мадрид да се откъсне с 4 точки преднина на първото място, се появиха нови информации, че в съблекалнята на каталунците назрява нов конфликт.

Лионел Меси не е играл в друг отбор в професионалната си кариера. Той дебютира за мъжкия тим на каталунците през 2004 г. От тогава 33-годишният футболист е изиграл 480 мача, в които е вкарал 441 гола.

Снимка: Getty Images

 

Аржентинецът беше в основата на спечелването на 10 титли на Испания, 6 Купи на краля и 8 Суперкупи.

В Шампионската лига Меси и съотборниците му триумфираха 4 пъти. Самият аржентинец успя 6 пъти да спечели най-престижната индивидуална футболна награда "Златната топка"