на живо

Меси: С ПСЖ имам шанс да спечеля Шампионска лига

"Бързо се разбрахме. Не знам кога ще играя. До сега бях на почивка", заяви новата звезда на тима

Reuters

Лионел Меси се надява, че ще спечели Шампионската лига за пети път в своята кариера, но този път като футболист на "Пари Сен Жермен". Това заяви той на първата си пресконференция след преминаването във френския гранд. 

Аржентинецът има 4 титли от най-силния европейски клубен турнир, спечелени единствено с "Барселона". Това е клубът, в който Меси игра 21 години. 

Снимка: Reuters

"Благодаря за топлото посрещане. Идвам в клуб със страхотни играчи и искам да печеля трофеи. С ПСЖ ще имам голям шанс да спечеля Шампионската лига отново и бих се радвал това да се случи. Не знам кога ще мога да изиграя първия си мач, тъй като почивах по-дълго. Но нямам търпение да бъда на терена с тази страхотна група футболисти", коментира Меси на пресконференция на "Парк де Пренс".

Аржентинецът се раздели с "Барса" на емоционална пресконференция преди дни. Тежкото финансово състояние на клуба не позволява аржентинецът да остане на "Камп Ноу". 

Снимка: Reuters

"От момента, в който пристигнах тук, се чувствам много щастлив. Нямам търпение да започна тренировки и да започна този нов етап. След изявлението на "Барселона", ПСЖ ми отправиха оферта и всичко стана много бързо. Преговорите се развиха бързо и нямаше проблем. Ситуацията беше сложна и те решиха проблема. От първата минута, в която пристигнахме със семейството ми, се радваме на престоя си в Париж", каза Меси.

Снимка: Reuters

Стотици фенове се бяха събрали пред стадиона, за да зърнат новата си звезда. Меси ще играе с номер 30 в ПСЖ, а компания на терена ще му правят добрият му приятел Неймар и младата звезда Килиан Мбапе.