на живо

Меси: Съдията е виновен

Десетилетие по-късно историята се повтаря

Twitter

Нападателят на "Ювентус" - Пауло Дибала разкри какъв съвет е получил от съотборника си в аржентинския национален отбор Лионел Меси. 22-годишният футболист бе изгонен от квалификационния мач за Мондиал 2018 срещу Уругвай в края на първата част.

Дибала получи втори жълт картон за нарушението срещу Матиас Корухо и бе изпратен на скамейката в дебюта си с националната фланелка. Меси бе първият, който се опита да утеши нападателя, който напусна терена с насълзени очи.

Снимка: Twitter

"Лео ме посъветва да остана спокоен, че такива неща се случват и вината не е моя, а на съдията. Бях наистина разстроен, защото това трябваше да е моят специален ден, но събитията не се развиха така както очаквах. 

"Мечтата ми бе да играя с Меси. Когато се отказа от Аржентина мислех, че никога няма да имам тази възможност, но срещу Уругвай той показа, че осъзнава отговорността от носенето на националната фланелка", сподели Дибала.

Звездата на "гаучосите" отлично знае как се е почувствал Дибала, след като самият той бе изгонен на старта си през 2005-та година. Меси влезе като резерва в 63-ата минута в контролата срещу Унгария, но бе изпратен на скамейката само 2 минути по-късно с директен червен картон.