на живо

Меси със 100 гола на международно ниво, гони рекорд на Роналдо

Аржентинецът отбеляза и двете попадения при успеха срещу "Селтик"

Getty Images

Звездата на "Барселона" Лионел Меси подобри нов рекорд при успеха с 2:0 над "Селтик" в сряда (23 ноември). Аржентинецът се превърна в първия футболист със 100 голове за един отбор в международните турнири. 

Нападателят вкара и двете попадения срещу "детелините" в мача от груповата фаза на Шампионската лига. 

Меси е реализирал юбилейния брой голове в общо 118 срещи на международно ниво. Той има 92 гола в 110 мача в Шампионската лига, 3 гола в 4 мача за Суперкупата на Европа и 5 гола в 5 мача на Световното клубно първенство.

В момента аржентинецът е само на три попадения от рекордьора по този показател в Шампионската лига Кристиано Роналдо. Португалецът има на сметката си 95 гола в най-престижния клубен турнир и 3 за Суперкупата на Европа.

Снимка: Getty Images

29-годишният нападател е близо до разбиването и на още едно постижение на Роналдо. През изминалия сезон звездата на мадридчани се разписа 11 пъти в групите на Шампионска лига, а Меси вече има 9 преди последния кръг. 

Освен това Лео е записал на сметката си общо 56 гола в груповата фаза, задминавайки рекорда от 53 на трикратния победител в най-престижния турнир с "Реал" Мадрид - Раул.