на живо

Меси търси гол №30 във финали срещу любим съперник

Не пропускайте "Барселона" - "Атлетик" Билбао в събота от 22 ч. по bTV Action

bTV

29 гола в 33 финала – това e статистиката на суперзвездата на "Барселона" Лионел Меси преди двубоя за Купата на краля в събота. 

В този мач аржентинецът ще търси юбилеен гол №30 в кариерата си във финални сблъсъци във всички турнири и то срещу една от любимите си жертви - "Атлетик" Билбао.

Снимка: Reuters

"Лъвовете" никога не са отървавали кожата, когато са се изправяли срещу Лео в спор за Купата на краля. В 3 мача аржентинският гений е отбелязал 4 гола.

Терорът на Меси срещу "Атлетик" започва през 2009 г., когато той вкарва първия си гол във финали с фланелката на "Барселона" именно срещу баските при победата на тима му с 4:1.

3 години по-късно двата отбора отново се сблъскват в спор за един от най-ценните трофеи в Испания. "Барса" печели с 3:0, а Меси пак бележи.

Снимка: Reuters

Кулминацията на шоуто на аржентинеца е във финала за Купата на краля през 2015-а година, когато на два пъти пронизва "Атлетик". При първото попадение Меси тръгва с топка в крака от центъра на терена, преодолява последователно четирима противникови футболисти и накрая вкарва в мрежата на Горка Ираисос. Невероятното изпълнение остава в историята като едно от най-добрите.

Снимка: Reuters

В "Атлетик" Билбао пък ще се надяват да се повтори сценарият от тазгодишния финал за Суперкупата на Испания. През януари "лъвовете" надиграха "Барселона" с 3:2 в истински трилър с продължения, а в самия край на мача Лео Меси бе изгонен за удар без топка срещу Асиер Виялибре.

Дали Меси ще продължи головата си серия срещу баските, или "Атлетик" Билбао ще спечели първа Купа на краля от 1984-а година насам? Ще разберете във финала, който ще бъде излъчен на живо в ефира на bTV Action в събота (17 април) от 22:00 часа.