на живо

Меси впечатли с гол с по-слабия си крак (ВИДЕО)

"Барса" победи "Жирона" в контролна среща

Twitter

Лионел Меси вкара първия си гол след сагата с напускането си на "Барселона" и веднага бе засипан с похвали от привържениците. Точно преди почивката на контролната среща срещу "Жирона" аржентинският нападател се разписа с по-слабия си десен крак, като топката първо се отби в десния страничен стълб, а след това влезе във вратата.

Меси бе въвлечен и в първия гол на каталунците. 33-годишният нападател подаде на новото попълнение Франсиско Тринкао, който намери Коутиньо и бразилецът бе точен за 1:0.

"Жирона" върна едно попадение преди Меси отново да възстанови преднината от два гола на "блаугранас".

Наскоро Лионел Меси изпрати по факс желанието си да напусне клуба, което заформи сага и изправи на нокти както привържениците, така и клубното ръководство. В крайна сметка аржентинецът се отказа от намерението да си тръгне преди изтичането на договора, тъй като от "Барса" искаха за него 700 млн. евро. Затова Меси реши да остане до лятото на 2021 г.

След срещата с "Жирона" Роналд Куман открехна вратата за Луис Суарес да остане в клуба, който подобно на капитана Меси, е обект на постоянни спекулации, сочещи изхода от "Камп Ноу".

"Говорих с него относно бъдещето му и изчакваме да видим дали ще остане или ще си тръгне, все още не знаем. Но уважаваме всеки договор тук и ако той остане, ще бъде третиран като всеки останал играч в отбора", коментира нидерландският треньор.