на живо

Меси: Всички "Златни топки", които Роналдо спечели, са заслужени

Аржентинската звезда заяви, че не се сравнява с когото и да било

"Когато Кристиано Роналдо спечели "Златните топки", които притежава, той ги заслужаваше. Те му бяха отредени с гласовете на мениджъри, футболисти, журналисти и ФИФА. Това винаги означава, че победителят е един-единствен - най-заслужилият."

Това заяви 28-годишният топ нападател на Барселона Лионел Меси в интервю за египетската телевизия MBC, цитиран от испанския "Марка". Носителят на "Златната топка" за 2015 година коментира "съперничеството" му с Роналдо и отношенията между двамата.

Снимка: Getty Images

"Винаги съм казвал, че сравненията между мен и него са работа на пресата. Прави се голяма драма от това какво е спечелил той, какво аз и прочие. Истината е, че просто се опитвам да помагам на отбора ми, да играя добре, да се развивам с всяка следваща година и да си върша работата. Не се сравнявам с Кристиано или с когото и да е било. Мисля единствено за себе си и за съотборниците ми и как да излизаме и да печелим мачове", заяви Меси.

"Не се познаваме толкова добре като хора, единствено познаваме това, което правим отвън - на терена. Иначе не се виждаме достатъчно често, за да имаме каквито и да е било отношения, но това не е поради определена причина. Просто той е в друг отбор и срещите ни са основно, когато играем срещу тях", каза още звездата на Барселона.