на живо

Меси обмислял да напусне Испания

Аржентинецът не се чувствал добре в страната

Getty Images

Лионел Меси разкри, че е бил близо до това да си тръгне от "Барселона", тъй като не се чувствал щастлив в Испания. Договорът на звездата на каталунците бе подновен малко преди да изтече и имаше голяма вероятност той да напусне "Камп Ноу" като свободен агент.

"Честно казано, по отнова време исках да си тръгна", призна аржентинецът пред RAC1.

"Не заради "Барселона", а защото исках да напусна Испания. Чувствах, че не се отнасят добре с мен и вече не исках да стоя тук. Имах много отворени врати, но не дойде нито една официална оферта, защото всички знаеха, че исках да остана. Ситуацията нямаше нищо общо с клуба", категоричен е нападателят.

Сега обаче Меси е оставил всичко зад гърба си и мисли единствено за "Барселона".

"Искам да приключа кариерата си тук. Най-вече заради чувствата си към клуба, а след това и заради семейството, защото сме добре тук. За да не се нарушават приятелствата на децата. Не искам това да се случва. Аз го преживях и не искам те да минат през същото. Мислим, че можем да останем да живеем тук и след края на кариерата ми."

Заради семейството си, Меси би се отказал от мечтата си да играе в аржентинския "Нюелс олд бойс": "Винаги съм мечтал да играя там, да усетя аржентинския футбол, който е много различен от всяко друго място по света. Но трябва да мисля повече за семейството си, отколкото за собствените си желания", посочи той.

Снимка: Reuters

Той отрече слуха, че не е искал Антоан Гризман в "Барселона": "Лъжа е, че не съм искал Гризман да идва. Той е един от най-добрите в света и аз нямам никакви проблеми с него, точно обратното." - каза аржентинецът, подкрепяйки френския си съотборник - "Не е лесно да играеш за "Барселона". Трудно е за всеки, който не е израснал с философията на клуба и не познава методите му. Той е свикнал да играе по различен начин, но ние нямаме съмнения, че ще се адаптира, защото е интелигентен футболист."

Снимка: Getty Images

"По същата причина исках и Неймар да се върне. Той е един от най-добрите в света. С него имаме по-големи шансове да спечелим всичко. Разбираемо е, че вие гледате на него по друг начин заради напускането му. Но на спортно ниво, аз бих желал да бъде тук. Познавам го и вярвам, че след като си тръгна, е осъзнал, че е направил грешка", каза още Меси.