на живо

Местни фенове биха привърженици на "Ливърпул" преди финала (ВИДЕО)

20 маскирани нахлули в заведение, в което били мърсисайдците

Twitter

Грозни сцени се разиграха в заведение в центъра на Киев дни преди финала на Шампионската лига, който ще се изиграе на стадион "Олимпийски" в града.

Местни футболни привърженици атакуваха фенове на един от финалистите - "Ливърпул", докато английската агитка вечеряше в заведение. Около 20 маскирани украинци нахлули в бара, в който били мърсисайдци. Според полицията засадата била добре организирана и гостите на града нямали никакво време за реакция. 

Привържениците на "Ливърпул" опитали да се предпазят с масите и столовете, но повечето от тях са с рани в областта на главата и шията.

"Вечеряхме в ресторанта и с нищо не сме предизвикали агресията спрямо нас. Не съм дошъл тук за това. Искам просто да гледам футбол. Нападнаха ни като глутница. Беше ужасно", разказа един от пострадалите.

Киевската полиция се намесила бързо и предотвратила по-големи поражения и по-сериозни наранявания.

Арестувани са двама от атакуващите, като се смята, че те са фенове на някой от местните отбори - "Динамо" или ЦСКА.

За решителния мач в Шампионската лига в столицата на Украйна пристигнаха хиляди привърженици на двата финалиста - "Ливърпул" и "Реал" Мадрид. Мачът е в събота (26 май) и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 20:30 ч.