на живо

МеСТО в Шампионска лига

Гол шедьовър вкара аржентинеца в престижен клуб

Getty Images

Сто гола в Шампионската лига! Звучи като постижение само в листата на най-добрите. От вчера (14 март) аржентинската звезда на "Барселона" Лионел Меси вече има място в този престижен клуб, в който до сега самотен седеше Кристиано Роналдо (117 гола).

Меси се разписа на два пъти срещу "Челси", като второто попадение бе под номер 100 в кариерата му в Шампионската лига. Аржентинецът успя да си запази място в престижния клуб след 123 мача и 10 114 минути на терена в най-престижния европейски международен клубен турнир.

Всъщност Меси дебютира за своята единствена "Барса" в груповата фаза на надпреварата през 2004 г. срещу "Шахтьор" Донецк. Преди това 3 пъти е в групата на тима, но така и не влиза в игра.

Първия си гол Меси бележи година по-късно срещу "Панатинайкос" при победата с 5:0. Меси е автор на второто попадение.

И до днес най-резултатен в един мач в турнира Меси остава срещу "Байер" Леверкузен на осминафиналите през 2012 г., когато отбелязва цели 5 попадения. 

През 2009 г. пък е първият гол на аржентинеца във финална среща - той бележи второто попадение във вратата на "Манчестър" Юнайтед, а след това вдига и трофея.

През 2011 г. отново не пропуска да се разпише срещу "червените дяволи" в мача за титлата.

Най-много голове Меси е вкарвал срещу "Арсенал" - 9, а срещу "Селтик" и "Милан" попаденията му са 8. 

50-ия си гол отбелязва през 2012 г. в реванша от четвъртфиналите в турнира срещу "росонерите".