на живо

Миг магия от Гедеш прати "Валенсия" на финал за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Прилепите" победиха "Атлетик" Билбао у дома

Миг магия от Гедеш прати "Валенсия" на финал за Купата на Краля (ВИДЕО)

Отборът на "Валенсия" се класира за финала в турнира за Купата на краля след успех с 1:0 срещу "Атлетик" Билбао в реванша. Така "прилепите" продължават напред с общ резултат 2:1 заради 1:1 на "Сан Мамес" в първата среща.

Тази вечер, на своя ст. "Местая", селекцията на Хосе Бордалас владееше инициативата в дълги периоди, а победното попадение отбеляза Гонсало Гедеш в 43' със страхотен шут от дистанция.

За португалския национал голът е четвърти с удар извън наказателното поле от началото на сезона. Също толкова сред елита на Испания има и Набил Фекир от "Бетис", а пред тях с 5 е единствено халфът на "Реал" Мадрид - Марко Асенсио.

Малко преди почивката "Валенсия" бе близо до удвояване на аванса си, вратарят Юлен Агиресабала обаче спря Карлос Солер.

Най-добрата възможност за гостите се откри пред капитана Икер Муняин в 70', който я пропиля.

По този начин "Атлетик" пропусна да участва в трети пореден финал и да се бори за първи триумф в турнира от 1984 г. насам. Баският клуб е вторият най-успешен с 23-е си Купи на Краля.

"Валенсия" преследва девета, като "Лос Чес" за последно вдигнаха трофея през 2019 г.

Във финала "прилепите" ще се изправят срещу победителя от сблъсъка "Бетис" - "Райо Валекано", който можете да гледате тази вечер от 22:00 ч. пряко по RING. Първият двубой завърши с успех за "Бетис" - 2:1.