на живо

Михайлов призова здравните власти: Върнете публиката на стадионите

Президентът на БФС прати писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев

Lap.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев с призив да бъде преразгледана заповедта за затваряне на стадионите в София. 

На 12 ноември, заради покачването на броя на заразените с коронавирус, в столицата влязоха нови мерки, които предвиждат всички спортни мероприятия да се провеждат без публика, без значение дали са на открито или закрито. 

В писмото си Михайлов призовава за футболните мачове да се направи изключение и на тях да се допускат хора с документ за завършена ваксинация, преболедуване или негативен тест за COVID-19. Президентът на БФС подчертава, че това е практиката в Европа.

Снимка: Lap.bg

"Апелирам да бъде следван общоевропейския подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите", апелира Михайлов.

Заповедта в момента означава, че ЦСКА ще играе мача си от Лигата на конференциите  срещу "Зоря" Луганск (на 21 октомври) без подкрепата на публиката си. Столичното дербита "Локомотив" София - "Левски" също ще е без публика. 

Снимка: Lap.bg