на живо

Михайлов за Величков: Прави кампания срещу хората, с които работи. Няма как да стане!

Членът на Изпълнителния комитет към БФС не получи покана за днешното заседание

Lap.bg

Един от членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз - Петър Величков, не е бил поканен на заседанието днес (11 юни). Според президента Борислав Михайлов, това е напълно нормално и е отговор на влизането на Величков в щаба на Димитър Бербатов за предстоящия Конгрес за избор на президент.

"Няма такъв член като него, който да прави кампания срещу хората, с които работи. Той е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член такъв, който изнася информацията от заседанията. Няма как да стане! Няма как да бъде и тук, и да се готви за Конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш колегите си, докато си седнал с тях на една маса", категоричен беше президентът на БФС.

Снимка: Lap.bg

През април 2021 г. Михайлов изненадващо оттегли оставката си, подадена в края на 2019 г. По този беше отложен извънредният конгрес за избор на нов президент. Ден преди този ход бившият национал Димитър Бербатов заяви, че ще се кандидатира за поста, а в щаба му попадна и Величков, който е част от Изпълкома в последните 2 мандата на Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Решението на президента първоначално беше отхвърлено от Агенцията по вписванията, но след това Софийският градски съд реши да го впише на позицията повторно.

От световната и европейската футболни централи също поискаха обяснение дали връщането на Михайлов е легитимно. От централата отговориха, но Михайлов не пожела да разясни какви са били обясненията.

Снимка: Lap.bg

"Това писмо от ФИФА и УЕФА е информативно и е върнат отговор. Не сте много интересни с този въпрос. Няма напрежение, нито в УЕФА, нито ФИФА. Президентът се знае кой е. Концентрирайте се върху днешния ден и решението на Изпълкома", отговори той и добави:

"Миналият път ви казах, че ще сме отворени. Аз не съм човек на празните приказки. Имаше Изпълком, имаше драматизъм дали да има изпадащи. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има правото да се кандидатира за президент и да си прави кампания. Има си устав, има си ред. Бербатов не ми е таргет на мен. Клубовете искаха аз да си завърша мандат и това ми е целта. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа на Конгреса, когато се срещнем с Бербатов. Има Устав. Един месец до Конгрес трябва да се обявят кандидатурите. Все още няма назначен конгрес. Всеки може да се кандидатира и започва предизборните кампания както е за парламент, за президент, а не осем месеца преди това. Аз достатъчно съм говорил – 15 години. Ще говоря най-вече пред хората, които ме избират. Не съм човек, който ще създава жълтинии. Само да не забравят да не прекрачват добрия тон"