на живо

Официално: Микел Артета е новият мениджър на "Арсенал"

Договорът е за три години и половина

Twitter

Микел Артета е новият мениджър на "Арсенал", обявиха от клуба на официалния си сайт. Бившият капитан на "артилеристите", който игра за тима между 2011 и 2016 г., е подписал договор за 3 години и половина.

Контрактът на испанеца влиза в сила от неделя, а предстоящият двубой с "Евертън" ще бъде воден от временния наставник Фреди Люнгберг.

"Това е огромна чест. "Арсенал" е един от най-големите клубове в света и винаги трябва да се бори за призовите места и купите. Точно за това говорихме със Стан и Джош Крьонке. Очаква ни много работа и аз съм наясно, че няма как всичко да се подобри моментално. Вярвам, че с този състав, в който има много талантливи играчи, наистина можем да постигнем добри неща", каза Артета, който бе помощник на Пеп Гуардиола в "Манчестър Сити" през последните три години.

По непотвърдена информация "Арсенал" е платил неустойка на "гражданите" в размер на 2 милиона паунда.

След 17 кръга във Висшата лига "Арсенал" се намира на 10-о място с едва 22 точки. "Артилеристите" имат отрицателна голова разлика и записват най-слабото си представяне от 42 години насам. Именно заради незадоволителните резултати клубът уволни Унай Емери.