на живо

"Милан" отърва загубата в драма срещу "Торино" (ВИДЕО)

"Биковете" вече 16 години без победа срещу "росонерите"

"Милан" отърва загубата в драма срещу "Торино" (ВИДЕО)

"Торино" и "Милан" по "традиция" направиха равенство в северния италиански град и завършиха 2:2. В последните 20 домакинства на "биковете" срещу "росонерите" е имало 15 равенства и само 6 победи за един от двата тима.

Само преди 4 дни двата отбора се срещнаха отново за Купата на Италия, но на "Сан Сиро". Там "Милан" стигна до обрат от 0:1 до 2:1, за да се класира за 1/4-финалите.

Тази вечер тимът на Синиша Михайлович може да се ядосва повече за пропиляния шанс да победи. Андреа Белоти отбеляза дежурния си гол за "Торино". Нападателят се разписа в 21-вата минута. По този начин той оправда прекрасните думи, отправени му от медии, съотборници и съперници в последните седмици.

Положението за "Милан" стана още по-смущаващо в 26-тата минута. Поредица от разбърквания доведе до попадение на Марко Бенаси. "Росонерите" бяха като попарени, а Синиша Михайлович изключително доволен. Именно той беше приканил играчите да направят своето отмъщение за отпадането от Купата.

Домакините имаха своя златен шанс да убият интригата още след 32 минути игра, когато получиха дузпа. Адем Ляич се нагърби с изпълнението, но изстрелът му в средата на вратата свари изключително подготвен Джанлуиджи Донарума.

Това е втора за сезона спасена дузпа на вратаря на "Милан" срещу този съперник, след като и в първия кръг хвана дузпа на Андреа Белоти.

До края на полувремето гостите така и не съумяха да застрашат Джо Харт, а единственият шанс се откри пред Андреа Бертолачи. Анемичният му шут бе лесна плячка за Харт. 

През второто полувреме се усети промяната в тима на Монтела и "Милан" изглеждаше устремен към обрат. Бертолачи, макар и с голяма мъка, успя да се разпише, а технологията за голлинията трябваше да помага на съдията Талявенто.

В 60-тата нямаше колебание за него да отсъди дузпа. Росетини "прегърна" Габриела Палета в наказателното поле и вторият 11-метров наказателен удар беше факт. Карлос Бака не се хвана на триковете на Джо Харт и вкара осмия си гол за сезона в 18-тия си мач.

Гостите не се възползваха от набраната инерция и домакините бяха по-близо до ново попадение. Донарума, обаче, беше като стена за играчите на "Торино".

В края на срещата Алесио Романьоли получи втори жълт картон и ще пропусне домакинството на "Наполи" следващата събота. Мач, който ще се предава пряко по RING от 21:45 ч.

В добавеното време Сусо можеше да донесе трите точки за "Милан", но изигра егоистично ситуация пред наказателното поле.

Така "Торино" все още няма успех срещу "росонерите" вече 16 години. Последната победа беше на 4 ноември 2001 г. - 1:0 с гол на Кристиано Лукарели.

В класирането "Милан" е пети, на точка пред градския съперник "Интер" и на 3 зад "Лацио". "Торино" остава девети, с равен брой точки с осмия "Фиорентина".