на живо

"Милан" победи "Верона". Дербито на Милано в следващия кръг на Купата на Италия

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа постигна класическа победа на осминафиналите

"Милан" победи "Верона" с 3:0 на осминафиналите за Купата на Италия и в следващия кръг си осигури сблъсък с градския съперник "Интер".

Сусо и Алесио Романьоли се разписаха през първото полувреме за съперника на "Лудогорец" в Лига Европа, а Патрик Кутроне добави трети гол за "росонерите" след почивката. Лукас Билия пък нацели греда осем минути преди края.

Победата е втора поредна за новия старши треньор на тима Дженаро Гатузо след успеха над "Болоня" през уикенда. Мануел Локатели не игра заради наказание, а Никола Калинич получи почивка, като шанс за изява в Милан получиха Андре Силва и Патрик Кутроне.

Двубоят бе белязан от негативно отношение към вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума, който бе освиркан от тифозите на "Милан" заради информациите, че иска да анулира договора си с клуба заради интерес от "Пари Сен Жермен". Ултрасите разпънаха и банер, адресиран към Донарума: "Нашето търпение свърши". 

Победата прати Милан на четвъртфиналите, където предстои вълнуващ двубой с градския съперник Интер на 27 декември.

"Фиорентина" също се класира за четвъртфиналите след победа над Сампдория с 3:2. На четвъртфиналите "виолетовите" ще играят с победителя от мача "Лацио" - "Читадела" тази вечер.