на живо

"Милан" стъпи накриво в Салерно (ВИДЕО)

"Росонерите" направиха 2:2 с последния

"Милан" стъпи накриво в Салерно (ВИДЕО)

"Милан" изненадващо стигна само до 2:2 при гостуването си на последния "Салернитана" в среща от 26-ия кръг на италианската Серия "А". С грешната стъпка в Салерно "росонерите" пропуснаха да увеличат аванса си на върха на 4 точки пред градския съперник "Интер", който е с два мача по-малко.

Любопитното е, че за първи път от май 2016 г., когато "Верона" победи "Ювентус" с 2:1, последният избягва поражение от лидера в класирането. В предишните 9 случая трите точки неизменно отиваха при фаворита.

Тази вечер, на "Стадио Ареки", "Милан" откри още в 5', след като Тео Ернандес пусна дълъг пас към Жуниор Месиас, бразилецът напредна и прати топката в мрежата с мощен удар.

"Салернитана" обаче изравни в 29' с атрактивно изпълнение от юношата на "Интер" Федерико Бонацоли, наказал неразчетено излизане на вратаря Майк Менян. Нападателят вече има 6 гола от началото на кампанията, като по този начин изравнява най-доброто си постижение, поставено през сезон 2019/2020 с екипа на "Сампдория".

Домакините шокираха "Милан" с пълен обрат след почивката, благодарение на Митар Джурич в 72'.

"Росонерите" все пак се измъкнаха 5 минути по-късно, осигурявайки си точката с попадение от дистанция на влезлия като резерва Анте Ребич.

Така "Милан" продължава да оглавява Серия "А" с вече 56 точки, а "Салернитана" остава на дъното с 14 - 7 под чертата. В следващия кръг "росонерите" приемат "Удинезе", докато на "Стадио Ареки" идва "Болоня".