на живо

"Милано" удари шампиона след 5 гейма и 21 аса

Тимът показа характер и победи "Перуджа" с 3:2, но не успя да се добере до четвъртата позиция

legavolley.it

Отборът на "Милано" записа ценна победа в последния кръг на редовния сезов в италианската Серия А1. Тимът на Андреа Джани се наложи като домакин над "Перуджа" с 3:2 гейма (16:25, 25:22, 18:25, 25:19, 15:10), но въпреки това не успя да се изкачи до четвъртото място в първенството.

Над всички за успеха беше Тревор Клевено, който се отчете с 14 точки. С най-много в срещата завърши Вилфредо Леон с 19, а Филипо Ланца добави 15.

В началото на сблъсъка двата отбора се държаха близо един до друг, като до 12-а точка никой не съумя да се добере до солиден аванс. Когато зад топката за начален удар застана Лусиано Де Чеко, нещата коренно се промениха. 2 аса на аржентинеца и допълнително неумело посрещане от домакините белязаха дистанция от цели 6 точки - 19:13, а когато Филипо Ланца наниза ас на своята сметка, "Перуджа" съумя конфортно да затвори първата част с 25:16.

Снимка: legavolley.it

Вторият гейм също започна равностойно, но след успешна атака на Тревор Клевено, атака в аут на Вилфредо Леон и ас на разпределителя на "Милано" Рикардо Сбертоли домакините поведоха с 19:14. Техничната игра по диагонала на кубинската звезда на "Перуджа" съхрани надеждите на тима при 18:20, а последвалата директна точка от начален удар още повече добави тежест в краката на играчите на Андреа Джани. Те обаче в крайна сметка успяха да изравнят резултата след 25:22.

В третата част гостите стартираха мощно с два аса на центъра Подрашчанин. След като Лука Башич от "Милано" влезе в половината на противника авансът вече се увеличи от 3 на 5 пункта, а двата аса на Ланца сложиха точка на спора в третия гейм, завършил при резултат 25:18 за гостите.

Снимка: legavolley.it

Точно с начален удар обаче домакините намериха пропуски в посрещането на "Перуджа", с което поведоха скоростно с 8:3. Твърде многото грешки на диагонала на шампионите Александър Атанасиевич белязаха средата на гейма, който в крайна сметка беше загубен с 19:25 от гостите.

В решителния тайбрек "Милано" показа повече желание за победа и логично спечели частта с 15:10.

В друга среща от кръга, която имахте възможност да проследите безплатно и без регистрация на сайта btvnovinite.bg Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" с лекота преминаха през Тодор Скримов и "Вибо Валентия", печелейки с 3:0 гейма. Фердинандо Де Джорджи даде възможност на играчи, които се появяват по-рядко в срещите на домакините, затова и Соколов завърши с 4 точки, а за загубилите сблъсъка Скримов се отчете със 7.

Снимка: legavolley.it