на живо

Миланов: Избрали сме път и го вървим. Лесно е да вземем лиценза на "Етрополе"

"Следим футболисти, но не искаме да избързваме", заяви помощник-треньорът на "сините"

Lap.bg

Помощник-треньорът на "Левски" Живко Миланов заяви, че процесът по изграждане на силен и конкурентноспособен отбор за Първа лига е труден. Той води първото занимание за годината на "сините", тъй като треньорът Славиша Стоянович има лек здравословен проблем.

В първата тренировка за годината участие взеха 25 футболисти и нито едно ново попълнение. След края на мачовете през 2020 г., "Левски" е на 9-о място в класирането на Първа лига с 4 победи от 16 мача.

"Процесът на изграждане ще бъде дълъг. Хората, управляващи клуба, са предпочели оздравяването. Най-лесно е да вземем лиценза на "Етрополе" и да направим нов отбор. Избрали сме този път и трябва да го извървим. Със Сигурност ще е тежък. Колкото по-кратко продължи, толкова по-добре. Имахме задължения към футболистите, но към този момент всичко им е изплатено. Надявам се главите им да са чисти и да се концентрират за пролетния дял", заяви Миланов.

Снимка: Lap.bg

"Сините" са в тежко финансово състояние но началото на 2020 г., когато от клуба се оттегли бизнесменът с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков, приближените му и основният спонсор - фирма за лотарийни игри. Постепенно дълговете на "сините" се увеличиха, а през декември част от дължимите суми бяха изплатени. Именно свиването на бюджета не позволява и гръмка селекция.

"Трансферният период е отворен и за момента има доста набелязани имена, но не бързаме със селекцията. Имаме няколко напуснали, но за момента разчитаме на футболистите от миналата година. Има футболисти, които се следят. Процесът е отворен, но не искаме и да избързваме, нито да правим грешките от изминалите години – да се гледат футболисти в интернет и да се подписват договори. Зимният период е по-труден за трансфери", анализира Миланов.

Снимка: Lap.bg

Въпреки тежкото финансово положение, "сините" ще пътуват за Хърватия, където ще проведат лагер. 

"Имаме зададени параметри от ръководството и не можем да харчим повече, отколкото влиза в клуба. Миналата година заплатата на един футболист се равняваше на пет сегашни. Надявам се да не направим грешките и да не прибързаме, за да вземем точните футболисти, които отговарят на нивото на "Левски", заяви Миланов.