на живо

Милиардер от Пакистан поиска "Уембли" за 915 млн. евро

ФА обмисля сериозно офертата от собственика на "Фулъм" Шахид Хан

Пакистанският милиардер Шахид Хан поиска да купи митичния стадион "Уембли" срещу 800 милиона паунда (915 милиона евро). Бизнесменът, който е собственик на местния футболен клуб "Фулъм" и на отбора от Националната футболна лига на САЩ "Джаксънвил Ягуарс", отправи умопомрачаващата оферта към собственика на съоръжението - Футболната асоциация на Англия.

Хан, чието състояние се оценява на повече от 6 милиарда евро, е готов да извади около 600 милиона евро веднага и да позволи на ФА да запази правата върху ВИП програмата на съоръжението, която е на стойност около 350 милиона евро.

Ако предложението бъде прието, Хан почти сигурно ще реализира своя план да базира отбор по американски футбол във Великобритания.

Източници от ФА твърдят, че офертата е твърде изкушаваща и се обсъжда изключително сериозно. Дори вече има идея огромният приход да бъде инвестиран в затревени терени.

През януари Асоциацията обяви, че в края на 2024 г. стадионът най-после ще бъде изцяло изплатен - 17 години след като изцяло обновеното съоръжение за 90 000 зрители бе отворено. Цялата стойност на проекта е около 800 милиона евро, остава да бъдат изплатени около 160 милиона евро.