на живо

Милош Крушчич: Юрич се чувства добре. Няма симптоми (ВИДЕО)

"Ще търсим победата с интелигентна игра", заяви треньорът на ЦСКА преди мача с "Ботев" Пловдив

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич разкри, че заразеният с COVID-19 футболист Томи Юрич се чувства добре и не показва симптоми на заразата. Той все пак остава под карантина, след като даде положителна проба за вируса в събота, часове преди дербито с "Левски", завършило 3:3.

"Томи Юрич се чувства по-добре. Аз съм в постоянен контакт с него. Два пъти разговарях с него и вече няма никакви симптоми. Първия ден имаше температура и болки в главата. Сега е по-добре, няма никакви тежки симптоми. Всички ние - и футболисти, и треньорския щаб постоянно контактуваме с него и му даваме подкрепа, за да излезе от тази ситуация", заяви Крушчич. 

Утре (24 юни) ЦСКА се изправя срещу "Ботев" Пловдив в мач реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България. Първата среща в Града под тепетата завърши 0:0.

"За нас най-важното сега е утрешния мач полуфинал. Борим се на два фронта – и за първенството и за Купата. Всички футболисти освен Юрич са здрави. Днес имаме тренировка и след нея ще определим групата за утре. 0:0 е труден резултат. Трябва да играем мъдро и да търсим победата, защото само победата ни дава път към финала. Трябва да я търсим с интелигентна игра. Нашата игра, която показваме в последно време ми дава право да кажа, че се надяваме и вярваме, че ще сме победители. Уверени сме в своите качества. Показахме добра игра в последния мач. Имаше и грешки, да, но без грешки не става. ЦСКА е добре организиран отбор и независимо от съперника, винаги играе за победа. При този резултат, фаворит няма. Равенството не ни устройва в никакъв случай и излизаме да победим утре", заяви още специалистът.

След новите разпоредби на Министерството на здравеопазването, на стадион "Българска армия" ще могат да присъстват само по 1000 човека в сектор. 

"Съжалявам за това решение. Не съм много запознат с това, защото съм концентриран върху тренировките. Не искам да коментирам това решение, но надявам се тези фенове, които ще са на стадиона, да ни подкрепят", заяви Крушчич.