на живо

Минчев: Критериите за отборите са различни. Не сме слепи! (ВИДЕО)

"Те направиха панаир. Трябва да има среща между съдии и треньори", заяви наставникът на "Берое"

Минчев: Критериите за отборите са различни. Не сме слепи! (ВИДЕО)

Треньорът на "Берое" Любомир Минчев се изказа остро срещу съдийството в Националната баскетболна лига и заяви, че реферите прилагат различни критерии към отборите, откъдето идва и напрежението по трибуните.

Последните две дербита у нас бяха белязани от грозни сцени по трибуните. Първо жандармерията трябваше да охлади страстите в мача между "Левски Лукойл" и "Балкан" Ботевград, а вчера (12 януари) срещата между "сините" и "Берое" в Стара Загора бе прекъсната 8 секунди преди края заради хвърлени от феновете предмети.

"Не вървят добре нещата в баскетбола. Има голямо напрежение. Според мен трябва да има среща между съдии и треньори. Има различни критерии, по които се отсъжда в баскетбола. Това нещо не ни оставя безразлични. Има няколко отбора, които в момента са конкуренция на отбора на "Левски Лукойл". През всичките тези мачове има ексцесии по трибуните, недоволства и различен критерии. Ние не сме слепи и глупави. Трябва да има среща, за да се тушира това напрежение, иначе ще станат по-големи проблеми", заяви след мача Минчев.

Напрежението се прехвърли и на терена, а президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков извади отбора. Минчев пък бе изгонен заради невъздържано поведение. В крайна сметка мачът се доигра и завърши с победа на "Берое".

"Те направиха панаир. Нямаха право на таймаут, излязоха. Папазов се кълне, че не е говорил и правил нищо. Защо трябва да му вярвам? Излязоха навън, а нямат право на таймаут. Какво са си говорили, нямам представа и не ме интересува. Но ние не сме глупаци и слепи хора. От миналата година тук, в първия мач, ме изгониха. Казах истината, че това не е "Левски" от там нататък всеки мач техническо, дисквалификация или доклад за мен", разказа специалистът.