на живо

Кузманов се бори, но не успя да елиминира играч от топ 100

Българският тенисист отстъпи с 6:7(6),1:6 пред Жоао Соуса

Lap.bg

Намиращият се на 340-то място в световната ранклиста Димитър Кузманов игра равностойно срещу португалеца Жоао Соуса, но не успя да се справи с него. Българският тенисист бе близо до спечелване на първия сет, но не съумя да се справи с 68-ия в света.

Срещата започна лошо за втората ни ракета, който бе пробит при втория си сервис гейм. При свое подаване за вземане на първия сет Кузманов съумя да върне брейка, достигайки до 5:5. Двубоят стигна до тайбрек, в който българинът поведе с 5:1 точки, имаше 3 за завършване на частта, но опитният португалец запази спокойствие и спечели с 6:8.

Във втория сет Жоао показа класата си, като бърза поведе с 1:3. Последва още един пробив, който оформи и крайния резултат - 1:6.

Снимка: Lap.bg

С победата си Соуса се класира за осминафиналите на турнира в София, където негов следващ опонент ще бъде победителят между Максимилиан Мартенер и Малек Жазири.

След отпадането на Кузманов българските тенистисти на сингъл в турнира се сваждат до двама. Адриан Андреев ще се изправи срещу Денис Истомин. Александър Донски ще има за съперник Мартин Клижан, а при победа го чака първият поставен Станислас Вавринка.