на живо

Мингс за расистките обиди: Започнаха още на загрявката

"Чуваха се ясно, не ме засегнаха много", заяви след мача дебютантът за Англия

Reuters

Защитникът от английския национален отбор Тайрън Мингс заяви, че е чувал расистки подмятания от трибуните още на загрявката преди мача от евроквалификациите срещу България в София.

Футболистът на "Астън Вила" направи своя дебют за "Трите лъва" при разгромната победа с 6:0 на стадион "Васил Левски", но по свои адрес чу неприятни скандирания, заради които мачът беше прекъсван два пъти през първото полувреме. 

"Чух ги още преди началото, по време на загрявката. Чуваха се ясно. Говорихме си преди официално да излезем на терена. Няма какво да описвам. Всички чухте звуците. Но бяхме задружни, взехме точното решение. Преди края на първото полувреме обсъдихме дали да не напуснем терена, защото това беше следващата стъпка по протокол. Оставаха обаче няколко минути. Решихме да ги изиграем, да се съберем на почивката и да вземем правилното решение", заяви Мингс след мача, цитиран от "Мирър".

"Бяхме доволни от това, че решихме да продължим, от това, че през втората част нещата се подобриха. Мисля, че направихме добре, като следвахме протокола. През второто полувреме беше по-добре", добави той.

Снимка: Reuters

26-годишният Мингс е категоричен, че скандиранията са били неприятни, но не са повлияли върху играта му.

"Не ме засегнаха много. Жал ми е за хората, които имат подобни възгледи. Мисля, че това не е отношение на цялата страна. Радвам се, че бяха взети точните мерки. Не засегнаха чувствата ми, за това няма да подавам оплакване. Имам задължение към хората, които са били обидени от това поведение, въпреки че аз не бях. Не знам защо не се засегнах, така се случи"

Мингс разкри и как е подал сигнала до съдията за расистките скандирания.

"Гордея се с решението, което взехме. Първо казах на Хари Кейн, той говори със селекционера, който съобщи на четвъртия съдия. Но правилното решение беше да оставим футболът да говори вместо нас. Гордея се, че бяхме задружни! Дойдохме тук да играем футбол, а не да водим такива разговори. Важно беше заедно да вземем решението. Ние сме представители на много хора и трябваше да излезем с позиция", завърши той.