на живо

Минимална победа за Англия при дебюта на Куман начело на Холандия

"Трите лъва" победиха съперниците си за първи път от 1996 г.

Националният отбор на Англия вгорчи дебюта на Роналд Куман начело на Холандия. "Трите лъва" на Гарет Саутгейт успяха да постигнат първи успех срещу съперниците си от 1996 г. насам, като нямаха победа в последните 7 мача (3 загуби, 4 равенства).

"Лалетата" бяха водени от Роналд Куман, който пое тима след провала в квалификациите за световното първенство на Дик Адвокаат. 4-кратният шампион на Испания с "Барселона" ще трябва да се справя с трудната задача да вдигне тима на крака след отказването на Ариен Робен и Уесли Снайдер.

За Англия пък не игра контузеният ас на "Тотнъм" Хари Кейн. Вместо него начело на атаката бе Маркъс Рашфорд.

Саутгейт обаче трябваше да се справя с проблеми още в началото на мача. Още в 10-ата минута Джо Гомес получи контузия и беше заменен от Хари Магуайър. Лингард първи стреля по посока на вратата на Холандия.

Първото спасяване на Пикфорд пък дойде в 21-ата минута след самостоятелен пробив и удар на младока Де Лихт. Депай също тества рефлексите му в края на първото полувреме.

Англия доминираше в първите минути след почивката, а гол на Холандия беше отменен, защото топката излезе в аут преди Депай да я подаде на Де Фрай и той да я насочи във вратата.

Успехът на Англия дойде с гола на Лингар, който в 59-ата минута стигна до отбита топка и със силен удар по земя от границата на наказателното поле я прати в долния десен ъгъл.

В края на срещата двата тима си размениха по една опасна атака, но, нито Депай, нито Трипиър успяха да пратят топката в мрежата.