на живо

Министър Ангелов: Притеснява ни темпераментът на футболните фенове

Министърът на здравеопазването заяви, че води разговори за допускане на привържениците на стадионите

Министър Ангелов: Притеснява ни темпераментът на футболните фенове

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че все още футболните фенове няма да се завръщат по стадионите, но разговори в тази посока се водя.

На редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, той коментира, че основна спънка пред плана за връщане на публиката е темпераментът на феновете.

Снимка: Lap.bg

"Поддържаме изключително добра комуникация с Министерството на спорта. Футболните привърженици трябва да бъдат спокойни. Посочили сме спорта като наш приоритет. Основната част от това е да се провеждат мачове, за да има спорт като събитие. Притеснява ни темпераментът на футболните привърженици, който е различен от темперамента на посетителите в моловете. В изключително добра комуникация сме с Министерството на спорта. Готови сме за разговор. Няма да се уморя за обяснявам, да разказвам и да убеждавам всички, които имат притеснения от мерките в тяхната необходимост", заяви Ангелов.

Преди дни привържениците на ЦСКА излязоха с обръщение, в което поискаха да бъдат допуснати на стадионите. В своите аргументи те посочиха разхлабването на мерките в последните седмици и отварянето за посетители на търговските центрове и фитнесите.

Снимка: Lap.bg

Футболните фенове получиха забрана да гледат на живо срещи през октомври 2020 г. До тогава те можеха да присъстват по стадионите при спазване на социална дистанция и противоепидемични мерки, както и при ограничен брой.

Същите са забраните и при спорта на закрито.