на живо

Министър Каракачанов награди Димитър Пенев за висок професионализъм

Признанието идва ден, след като Стратега от Мировяне стана на 75 години

Треньор по футбол номер 1 на ХХ век у нас - Димитър Пенев, получи награда от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Ден, след като стана на 75 години, дългогодишният треньор на ЦСКА и национален селекционер, извел България до четвъртото място на световното първенство през 1994 г., беше гост в министерството и получи лично от Каракачанов карабина и грамота.

Наградата е за висок професионализъм като селекционер на националния отбор по футбол и принос към сигурността и отбраната на страната.

Снимка: Министерство на отбраната

"Димитър Пенев е точно от това поколение български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, заради която хората отиваха на стадионите", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"ЦСКА беше клуб на Българската армия и именно като такъв той постигна забележителни резултати не само на българско, но и на европейско и световно ниво, и то при поколението на г-н Пенев. И като Министерство на отбраната не можем да не изразим нашата признателност към него като човек, който караше цялата армия да се гордее с играта на ЦСКА", заяви още министърът.

Снимка: Министерство на отбраната

Димитър Пенев благодари за отличието и пожела още много поводи за радост.