на живо

Министър Кралев награди Лили Георгиева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети сребърната медалистка на 800 м. от Европейските младежки олимпийски игри в Тбилиси Лиляна Георгиева и нейната треньорка Радмила Станкович. 15-годишната лекоатлетка подобри най-доброто постижение на България в дисциплината си.

„Благодаря ти за това постижение, продължавай все така и само напред. Насреща съм за всичко, от което се нуждаеш. Искам да осъзнаеш, че имаш уникалния шанс да станеш част от елита на световната лека атлетика. В момента имаме изключително талантливо поколение на средни и дълги бягания, част от което си и ти. За това с федерацията по лека атлетика обсъждаме варианта за централизирана подготовка на състезатели като Митко Ценов и Милица Мирчева, на които да осигурим възможно най-добрите условия, включително и лагери в Кения. Желанието ми е, в зависимост от ангажиментите ти в училище, да можеш да проведеш част от подготовката си там“, заяви Кралев.

Лили от своя страна изрази благодарността си за осигурената екипировка, финансиране и помоща при организирането на подготвителния лагер преди игрите в Тбилиси.