на живо

Министърът на спорта получи златен медал от ансамбъла

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ансамбъла по художествена гимнастика днес. Момичетата на треньора Ина Ананиева спечелиха три сребърни медала на Световната купа в София и бяха удостоени с почетни плакети.

„Вие сте голямата слабост на всички българи. Виждам колко са ентусиазирани хората и по какъв начин приемат вашите резултати. Нека Господ да ви пази и ви желая още по-добро класиране на Световното първенство в Щутгарт“, каза министър Кралев.

От своя страна Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска, Християна Тодорова и старши треньорката Ина Ананиева подариха на министъра златен медал и благодариха за помощта, която им оказва при организацията на състезания.

На срещата присъства и президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която заяви че присъствието на министъра на Световната купа и отношението, което е демонстрирал към художествената гимнастика, са довели до изключително положителен отзвук сред чуждестранните гости.