на живо

Мирела Демирева направи само четири опита във финала на скок височина (ВИДЕО)

25-годишната ни представителка остана на 9-то място

Getty Images/Guliver Photos

Мирела Демирева остана на девето място във финала на скок височина от световното първенство по лека атлетика в Пекин. Третата ни финалистка на шампионата в китайската столица направи само четири скока в надпреварата, която бе първа от подобно равнище в нейната кариера.

Демирева преодоля първата височина - 188 см, още с дебютния си опит, давайки надежди на родните привърженици, че може да води битка с най-добрите в дисциплината. Още в следващия кръг обаче, в който летвата бе вдигната на 192 см, 25-годишната ни представителка не успя да се справи с предизвикателството. Тя бе най-близо до преодоляване на височината в първия от трите си неуспешни опита.

"Разочарована съм. Определено си тръгнах рано от финала. Бях се настроила за личен резултат, бях развълнувана. Щастлива съм, че съм сред най-добрите. Началната височина ми бе малко висока, но успях да се справя с нея. По принцип ми трябват малко повече опити, за да развия разбега си, тъй като той се развива в състезанието. Не искам да се оправдавам. Това е световно първенство, това е финал. На Олимпийските игри ще се боря за медалите.", заяви Демирева след финала.

Още две състезателки - Ана Шимич и Светлана Радзивил, записаха идентичен резултат като този на Мирела. Трите заедно делят деветата позиция, а след тях останаха още две атлетки. Състезанието продължава и в момента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така българското участие на 15-ото световно първенство по лека атлетика завърши. Най-добро класиране постигна Габриела Петрова, която завърши на четвърто място във финала на троен скок, а Ивет Лалова остана седма в спринта на 200 метра.