на живо

Младенов в защита на треньорската гилдия (ВИДЕО)

Учредяват Асоциация на българските треньори

 

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов беше доста остър в изказването си за отношението към българските  футболни треньори. Той участва в пресконференция по повод учредяването на Асоциация на българските треньори по футбол. Нейното учредително събрание ще бъде в понеделник, по обяд, в НСА.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато, той зависи от една победа или една загуба, няма условия да работи, под голямо напрежение е, отнасят се с голямо пренебрежение, подмятан е като носна кърпа. В другите държави отношението към треньора е различно.", заяви наставникът на ЦСКА.

 

"Когато искаш да изгониш даден треньор има договор и нещата са ясни, а в България не е така. Треньорът работи за никакви пари, на втория мач го гонят. Унищожаваме треньорите, младите, къде е Кушев, много качествен човек, не ни уважават и не ни ценят, на Запад ни оценяват, тук - не. Дано доведем нещата до край. Имаме нужда от подкрепа от страна на БФС. Ще има отпор, българският треньор трябва да има гръб, да има самочувствие, да е уверен, той е способен човек. Без пари как се прави отбор, да видим големия треньор от Запад как ще се справи. Тук в нашата мизерия трудно ще се справи, докато българският треньор се справя. Защото нашите треньори са способни и качествени.Ще се борим за правата им.",  допълни той.

Вижте и чуйте цялото емоционално изказване на Стойчо Младенов.