на живо

Младежки национал на Англия стана обект на расизъм в Италия

Полузащитникът на "Сампдория" Роналдо Виейра чул маймунски звуци по свой адрес

Полузащитникът на "Сампдория" и национал на Англия до 21 г. Роналдо Виейра е бил обект на расизъм от страна на феновете на "Рома".

Инцидентът се е случил по време на нулевото равенство между двата тима във вчерашния мач от Серия "А", игран на "Луиджи Ферарис".

От трибуната с гостуващи фенове се чували маймунски звуци.

"Чух ги, но не искам да говоря за това", каза играчът пред италианска телевизия. - "Това се случва прекалено често, не трябва да е така", добави той.

По-късно от "Рома" се извиниха на Виейра с пост в социалните мрежи.

"Рома" се извинява на Роналдо Виейра за изтърпяните расистки обиди по време на мача. Отборът не толерира никакъв вид расизъм и ще подкрепи властите при идентифицирането на провинилите се лица".

Ръководството на "Сампдория" благодари на "вълците" за заетата позиция. "Благодарим, винаги обединени за по-добър футбол", написаха генуезци.


Виейра е роден в Гвинея-Бисау, но на ранна възраст се мести в Англия. Той се присъедини към "Сампдория" от "Лийдс" през 2018 г.

Това е поредният случай на расизъм в Италия през този сезон.

Мач между "Фиорентина" и "Аталанта" бе прекъснат за кратко, след като бразилският защитник на "Ла Виола" Далберт каза, че е бил обиждан на расистка основа от привържениците на клуба от Бергамо. "Рома" пък наказа свой фен да не посещава мачове на "джалоросите" доживот заради изпращането на расистки съобщения на защитника на тима Жуан Жезус в социалните мрежи.

Отборът на "Каляри" бе оневинен по разследване за непристойни скандирания срещу нападателя на "Интер" Ромелу Лукаку. Това бе трето разследване срещу тима за подобни прояви в последните две години.