на живо

Много важна победа за България, дадохме заявка за участие на Европейско първенство

Нашите победиха румънците като гости и прекъснаха черна серия

www.facebook.com/BulgarianNationalTeam?fref=ts

Младежкият национален отбор на България записа важна победа с 2:0 при гостуването си на Румъния във втория си мач от европейските квалификации. Това е първи успех за тима в официална среща под ръководството на Антони Здравков.

Младежките национали, които започнаха квалификациите със загуба в Уелс, играха дисциплинирано от началото на срещата в Търгу Муреш. Нашите поведоха с първото си сериозно голово положение. В 16-ата минута нападателят на Литекс Георги Минчев засече с глава центриране на Александър Василев. До края на полувремето добра възможност за удвояване на резултата се откри пред Борислав Цонев, но румънски защитник изчисти топката малко пред голлинията.

В 58-ата минута Тъбъкариу получи директен червен картон, след като повали откъсващия се Антонио Вутов. Футболистите на Антони Здравков продължиха да контролират събитията на терена и след няколко пропуска влезлият като резерва Никола Колев узакони българската победа. Така бе сложен край на серия от 9 официални мача без победа за младежкия ни национален тим. Последният ни успех бе преди повече от 2 години.

В другия двубой от нашата група, игран днес, Уелс се наложи при гостуването си на Люксембург с 3:1 и води в класирането с пълен актив от 6 точки. Българите са втори с 3 точки, колкото имат и румънците. Следващият мач на тима на Здравков е във вторник срещу Люксембург в Разград.