на живо

"Модена" попари надеждите на "Милано" за титлата в Италия

Очаквайте в неделя българското дерби между Матей Казийски и Цветан Соколов

legavolley.it

"Модена" е първият полуфиналист в италианското волейболно първенство. Играчите на Хулио Веласко победиха като гости "Милано" с 3:1 гейма (17:25, 25:20, 25:21, 25:20) и след успеха си у дома преди седмица си осигуриха победа в четвъртфиналия плейоф с 2:0.

Най-резултатен в мача беше Иван Зайцев, който се отчете с 19 точки (3 аса), неговият съотборник Тине Урнаут добави 15, а за "Милано" най-силни бяха изявите на Абдел-Азиз Нимир, който завърши с 18.

Пределно мотивирани, домакините започнаха с бърз аванс от 6-4 след ас на Рикардо Сбертоли. Грешка на Мацоне при атака през центъра и блок срещу Кристенсен дадоха преднина на "Милано" за 13:8. Атака в аут на Холт и ас на Стивън Маар донесоха аванса с 1:0 гейма с 25:17.

Снимка: legavolley.it

Втората част започна коренно различно. Бъркана топка на "Милано" и блок-аут на Бартош Беднорц бързо донесоха предимство от 11:6. Авансът на гостите се запази на 5 точки преди Нимир чрез блок-аут да съкрати изоставането на 3 точки. В крайна сметка "Модена" изравни геймовете за 1:1.

Трети гейм започна силно за домакините, които поведоха с 3:0. Техният аванс беше налице до 11-ата точка, когато блок-аут на Иван Зайцев изравни резултата. Диагоналът на "Модена" с ас даде аванс от 13:11, а тежкият начален удар на Тине Урнаут увеличи предимството на 3 пункта. Спокойствието в играта на волейболистите на Хулио Веласко даде резултат и "Moдена" поведе с 2:1 гейма след 25:21.

Четвъртата част беше най-нервната за домакините, които след 12-а точка изоставаха с 9:12. Атаките в аут на Клевено и Нимир увеличиха дистанцията от "Модена", който бързо затвори гейма, мача и четвъртфиналната серия с 25:20.

Снимка: legavolley.it